Wonen, wat is dat nu eigenlijk? Deze vraag word je niet vaak gesteld en het antwoord lijkt redelijk voor de hand te liggen. De kans is aanwezig dat je wil antwoorden met iets in de zin van ‘het resideren in je huis’. Maar toch, hoe je het ook wendt of keert, ontbreekt er vaak iets als je het probeert te omschrijven. Veel mensen weten niet echt wat wonen is en dat is niet gek, gezien de complexiteit van het vraagstuk. Wonen is voor iedereen wat anders, maar volgens ons is er één gemene deler in veel van deze omschrijvingen; wonen is je thuis voelen in je huis. Wij willen dit samen met je gaan bereiken en gaan hiervoor proberen te zorgen in deze blog. We gaan je alles vertellen wat je wil weten over wonen en doen dit stapsgewijs in drie verschillende onderwerpen.

Thuisgevoel

Allereerst eens dat thuisgevoel. We hebben het hier al in de inleiding met je over gehad, maar er is meer. Als je een huis hebt, wil je dat dit een thuis is. Het moet meer zijn dan een plek waar je een dak boven je hoofd hebt. Het moet een plek zijn waar je kunt uitrusten, genieten, je energie kwijt kunt en ga zo maar door. Maar hoe zorg je hiervoor? Ten eerste is het wat ons betreft belangrijk dat je een eigen stijl hebt. Een thuisgevoel begint wat ons betreft bij de inrichting van je huis en dit is voor veel mensen lastig. Een eigen stijl, dat is nogal een opgave. Gelukkig hoef je het niet allemaal zelf te doen. Je kunt inspiratie opdoen bij sites zoals huisinspiratie en andere interieurs sites en bladen. Kopieer echter nooit een andere stijl. Het is belangrijk dat je kijkt naar dingen die een interieur een mooi geheel maken en dat je hier je eigen twist aan geeft in je interieur. Elementen er uit plukken mag, maar overnemen niet.

Decoratie

Daarnaast onderschatten veel mensen het belang van een goede decoratie in huis. Decoratie is, samen met een kloppende inrichting, datgene dat ervoor zorgt dat een huis een thuisgevoel geeft. Je moet omarmd worden door je inrichting en dit begint allemaal bij de decoraties. De decoraties geven wat ons betreft de sfeer, de persoonlijkheid het meeste. Voordat je hieraan begint moet je weten wat jouw sfeertje is, wat jouw persoonlijkheid het beste beschrijft. Zet dit eens op papier en/of vraag mensen eens wat over jou te zeggen. Je moet een beeld krijgen van wie je bent, waar je van houdt, wat je onderscheidt van anderen en wat je bezighoudt. Heb je dit op een rijtje, dan kun je vensterbank decoratie aanbrengen

Essentials

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat alle essentials niet ontbreken. Wat heb je echt nodig in je huis? Waarmee is het compleet? Denk aan simpele dingen als een twijfelaar bed kopen, maar ook aan dingen als een bank, een bijzettafeltje en dergelijke. Kijk op het internet voor meer informatie over de leukste meubels in je woning.

Categorieën: Tips

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *