In dit artikel lichten we graag wat tips voor je uit hoe je het beste inbrekers buiten de deur kunt houden. Doe er je voordeel mee. Inbrekers in huis brengt meer dan alleen materiële schade. Je voelt je niet meer lekker in je eigen huis en zult een inbraak altijd met je mee blijven dragen. Want niet iedereen heeft thuis een mooie alarmsysteem of anti-inbraak-installatie. Het belang van goede inbraakbeveiliging door bijvoorbeeld een bewegingsmelder neemt toe als je meer dure spullen in huis hebt. Een bewegingsmelder detecteert beweging in de woning wanneer het alarm geactiveerd is. Bij een verdachte beweging krijg je als eigenaar een melding op je smartphone of de meldkamer ontvangt direct een signaal vanuit het alarmsysteem.

Inbraakpreventie tips

Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten. Sommige mensen denken dat dit slim is, omdat er dan geen sleutel in de cilinder gestoken kan worden. In werkelijkheid maakt dit een inbraak juist makkelijker. Een inbreker hoeft enkel het glas in te tikken om bij de sleutels te kunnen. Sluit altijd alle ramen en deuren. Wc-raampjes zijn raampjes die nog wel eens vergeten worden. Ook dit zijn ingangen waar een inbreker wel raad mee weet. Mensen verstoppen wel eens sleutels in de buurt van hun deur. Zo hoeven ze niet altijd een sleutel mee te nemen, of kunnen ze toch binnen als ze de sleutels vergeten zijn. Echter maakt het dit voor de inbreker ook makkelijker om binnen te komen. Veel gebruikte plaatsen kennen de inbrekers natuurlijk ook. Denk aan deurmatten, bloempotten en kapstokken. Niet doen dus!

Alarmsysteem installeren

Wil je maximale zekerheid thuis? Laat dan een alarmsysteem plaatsen door een specialist. Dit kan zijn een stil alarm, een vast camerasysteem of een slimme camera die met de app kunt bedienen. Een huis kan eventueel ook beveiligd worden met slimme sloten. Hieronder praten we je bij over het belang van een betrouwbaar slot en wat een slotenmaker eventueel voor je kan betekenen.

Een slotenmaker

Slotenmaker is echt nog een beroep van vroeger en nog steeds onmisbaar in onze maatschappij. Want hoe vaak komt het wel niet voor dat de sleutel van je voordeur in het huis afbreekt bij het openen? Of de contactsleutel van je auto? Maar ook als het gaat om het vervangen van verroeste sloten, kapotte sloten kan de slotenmaker een oplossing bieden. En zelfs wanneer je de sleutels kwijt bent geraakt en ergens in moet komen, kun je de hulp inroepen. Ook wanneer je het huis wilt voorzien van inbraakpreventies, kan de slotenmaker worden ingeschakeld. Want wie weet er nu meer af van sloten dan deze vakman/vrouw! Kortom, de slotenmaker is een expert op het gebied van hang- en sluitwerk binnen- en buitenshuis.

Erkende en betrouwbare slotenmaker

Een erkende slotenmaker heeft een kwaliteitslabel en/of certificaat nodig, waaraan jij als consument kunt zien of hij herkend wordt in zijn beroepstak. Als hij zo’n label heeft, betekend dit dat hij voldoet aan de kwaliteitseisen die van hem worden verwacht. Zo wordt voorkomen dat iemand zichzelf slotenmaker noemt, terwijl hij zijn werk niet 100% goed uitvoert. Het gaat namelijk wel om jouw eigen omgeving waarbij je iemand binnenlaat die met jouw sloten aan de gang gaat. Veiligheid en betrouwbaarheid zijn dan zeker van belang. Een betrouwbare slotenmaker heeft tevens deze kwaliteitslabels in zijn beheer. Zo kunnen zij u vakkundig van dienst zijn wanneer u zichzelf bijvoorbeeld heeft buitengesloten, of wanneer er ingebroken is in je woning.

Bron: Beveiligingsexperts van alarmsysteemcheck.nl

Categorieën: Tips

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *