Vroeger waren platte daken niet erg populair. Ze waren vast onvoldoende aangepast aan de stormachtige omgeving. De slechte reputatie was niet ongegrond, in het licht van het feit dat de waterdichtheid alleen van die tijd op niemand indruk maakte. Vandaag is dat een ander verhaal. Er is een ruime keuze aan platte daken en licht hellende daken die geen druppel water doorlaten. Platte daken zijn een stuk interessanter en beter geworden.

Voordelen van een plat dak

Platte daken hebben tal van voordelen om te gebruiken. Ze zijn trouwens niet helemaal plat. Er zit een lichte helling in het platte dak. Er zijn tal van voordelen om rekening mee te houden. Het belangrijkste is vaak de snelheid waarmee het geplaatst kan worden en ook de kosten. De kosten zijn lager dan een dak met, bijvoorbeeld, dakpannen of riet erop. Er zijn veel mogelijkheden, en het is zelfs mogelijk om van het platte dak een balkon te maken. U kunt er dan op zitten. Er moet natuurlijk wel toegang zijn tot het platte dak. Daarom is het slim om voor de veiligheid een balkonrand aan te brengen. Er zijn ook veel vrijheden om het dak te maken zoals u wilt.

Nadelen van een plat dak

De taaiheid van het materiaal is een nadeel. Het is belangrijk om het ook om de twintig tot dertig jaar te vervangen. Het kan tot veertig jaar meegaan. Op het platte dak wordt vaak dakleer aangebracht. Het ligt de hele dag in de zon te branden en in de winter heeft het te lijden onder de kou en de regen. Het staat voortdurend open voor alle weersomstandigheden. Daardoor gaat het niet lang mee. Natuurlijk moet het altijd goed afgedicht worden. Een specialist kan het goed installeren. Op die manier hebt u een mooi plat dak.

Categorie├źn: Tips

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *