Het is het kleinste kamertje in huis en we spenderen er gemiddeld 30 minuten per dag: het toilet. Hoewel deze ruimte dus essentieel is doen we er vaak maar weinig mee. En dat is zonde, want met de geringste veranderingen kun je dit kamertje vrij eenvoudig omtoveren tot een prachtige ruimte. Ben je toe aan iets totaal nieuws? Dan kun je natuurlijk ook je toilet verbouwen.

Waarom zou je je toilet verbouwen?

Er zijn verschillende redenen om een toiletruimte te verbouwen. Zo kan het zijn dat de ruimte verouderd is of aan vervanging toe is. Of je hebt net een nieuw huis gekocht met een toilet die niet in de smaak valt. Ook wanneer je slechts een paar verschillende delen van de ruimte wil vervangen, kan het handig zijn om het toilet in zijn geheel aan te pakken, Een verbouwde toilet doet namelijk ook veel voor de waarde van je woning.

Het grootste voordeel van je toilet verbouwen is dat je met weinig aanpassingen een hele nieuwe look kan creëren. Met enkele ingrijpende werkzaamheden kan de ruimte ook vaak vele malen praktischer ingericht worden. De kosten blijven relatief laag, omdat het natuurlijk geen grote ruimte betreft.

Wat zijn de nadelen van het verbouwen van je toilet?

Hoewel een standaard oplevering niet enorm duur zal zijn kunnen de kosten wel al snel oplopen. Afhankelijk van je wensen kun je rekenen op ongeveer 2.000 euro aan totale kosten. Zeker als je kiest voor designer objecten, zoals een moderne wasbak of luxe opbergkast, ben je veel kwijt: een reguliere fontein kost je ongeveer 90 euro, maar een high class fonteinset kan oplopen tot wel 300 euro. Ook mooie tegels, natuurstenen en het populaire hangtoilet zijn duurder dan de standaard opties.

Ook geven de werkzaamheden vrij veel overlast. Gedurende de verbouwing heb je geen toegang tot je toilet. Meestal bevindt deze zich in de gang of hal, waardoor ook deze en omliggende ruimtes vol met stof zullen zitten. Wanneer je je toilet laat verbouwen door vakmensen heb je tevens enkele dagen mensen over de vloer. Houd daar dus rekening mee.

Waar moet je op letten als je je toilet gaat verbouwen?

Je toilet verbouwen kun je helemaal naar eigen wens doen. Maar houdt er dus wel rekening mee dat des te luxer het interieur of intensiever de verbouwing, des te hoger de kosten uiteindelijk zullen zijn. Als je ingrijpende veranderingen wil dien je ook het een en ander voor te bereiden. Bestel bijvoorbeeld alvast nieuwe tegels en zorg ervoor dat je van tevoren alle benodigdheden in huis hebt. Dit is zeker aan te raden als je de verbouwing door vakspecialisten laat uitvoeren en toch iets wil besparen op de kosten. De monteurs kunnen zo sneller hun werk doen, omdat zij niet hoeven te wachten op bestellingen van onderdelen die nog binnen moeten komen.

Let daarnaast goed op met leidingwerk en elektrische bedradingen. Indien je gaat verbouwen moet je er rekening mee houden dat deze vaak ook in de muren verwerkt zitten. Je kunt dus niet lukraak met een boor aan de slag gaan. Bedenk van tevoren goed waar leidingen en elektra moet komen. Na de werkzaamheden kun je hier namelijk vaak heel moeilijk weer bij. Bij een eventuele opstopping of lekkage wil je natuurlijk ook wel weten waar je moet kijken. Als je dit door een gespecialiseerde aannemer laat doen weet je zeker dat dit deel van de verbouwing van je toilet in ieder geval foutloos verloopt!

Categorieën: Tips

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *