Ramen in ons huis zorgen voor de frisse lucht binnen, de zonnestralen die je kamer in schijnen en de isolatie van je huis. Klinkt dus als een best belangrijk deel van je huis, en dat is het ook. Raamkozijnen zijn erg belangrijk en moeten goed onderhouden worden. Er zijn veel dingen waar u rekening mee moet houden bij het uitzoeken van nieuwe kozijnen en een van die belangrijke dingen is het materiaal van de kozijnen. Misschien bent u geïnteresseerd in kunststof kozijnen kopen. Maar wat zijn nou precies de voor- en nadelen van de verschillende kozijnen?

Bij het kijken naar kozijnen, komt u al snel achter de twee gebruikte materialen: hout en kunststof. Wij kunnen het ons goed voorstellen dat als u hier geen verstand van hebt, u met behoorlijk wat vragen kunt zitten over het materiaal. Deze 2 verschillende kozijnen brengen allebei weer andere voor- en nadelen met zich mee, daarom is het erg belangrijk om u te verdiepen in de verschillen zodat u een keuze kan maken over de geschikte kozijnen voor u. 

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn relatief makkelijk te onderhouden. Zo is het al voldoende als u uw kunststof kozijnen af en toe reinigt met wat water. De gemiddelde levensduur van kunststof kozijnen is zo’n 40 jaar, mits goed onderhouden. Het is mogelijk om de levensduur van uw kunststof kozijnen te verlengen, dan is een jaarlijkse servicebeurt van de kozijnen belangrijk. Hierdoor weet u gelijk de staat van uw kozijnen en gaan ze aanzienlijk langer mee.

Een ander groot voordeel van kunststof kozijnen is dat ze langer dezelfde look behouden en er dus voor een langere tijd als nieuw uitzien.

Houten kozijnen

Houten kozijnen vereisen wat meer aandacht dan kunststof kozijnen. Dit komt omdat het levend materiaal is, waar vuil tussen kan gaan zitten en kan gaan rotten. Daarom is de onderhoud van houten kozijnen erg belangrijk voor een optimale levensduur. 

Het is belangrijk de kozijnen een paar keer per jaar te verven en het hang- en sluitwerk te controleren. De gemiddelde levensduur van houten kozijnen is afhankelijk van het type hout, zo is de levensduur van zachthouten kozijnen 20 jaar, maar van hardhouten kozijnen gemiddeld 75 jaar. Houten kozijnen zijn gemakkelijk te verven, zo kunt u uw kozijnen helemaal naar wens maken. Een nadeel aan houten kozijnen is dat deze gevoeliger zijn voor bepaalde weersomstandigheden.

Advies nodig?

Bent u er nog niet helemaal over uit welk materiaal kozijnen nou het meest geschikt is voor u? Bij Direct Een Kozijn kunt u terecht voor al uw vragen over kozijnen en dus ook over het materiaal van de kozijnen. Zo krijgt u advies van gespecialiseerde met al meer dan 25 jaar ervaring, en weet u precies welk materiaal kozijnen het beste bij u past.

Categorieën: Tips

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *