Wanneer u merkt dat het platte dak van u water doorlaat, is dat een vervelende situatie. Wanneer het platte dak niet te hoog is, dan zou u in eerste instantie kunnen proberen de plaats van de lekkage te achterhalen. Vaak zal de oorzaak van de lekkage op het platte dak niet gevonden worden. Als dat het geval is, kunt u een gespecialiseerde dakdekker benaderen. Wanneer u contact opneemt met de dakdekker en uitlegt dat u een lekkage heeft, dan zal hij snel langskomen. Hij wil voorkomen dat de schade groter wordt. In eerste instantie zal hij het platte dak voor het platdakherstel controleren. Wanneer hij de plaats van de lekkage kan achterhalen, dan kan hij de plaats repareren. Voor het platdakherstel kan hij vloeibare dakcoating gebruiken.

Gebruik maken van dakcoating

Ook de bitumen op een plat dak zal onder invloed van de verschillende weersomstandigheden slijten. Wanneer de slijtage groot wordt, dan kan het platte dak weer beschermd worden door siliconen dakcoating. Het is een duurzaam dakmembraan dat geschikt is voor het renoveren van verouderde bitumen platte daken. U kunt de coating zelf aanbrengen. U hoeft de bitumen dakbedekking niet te laten vervangen, waardoor u veel geld bespaard. U kunt de coating in verschillende kleuren aanbrengen zoals: wit, grijs en zwart.

Het aanbrengen van een dakcoating

Wanneer u gebruik maakt van een witte siliconen dakcoating, dan zal de ruimte onder het platte dak, door de reflectie van het zonlicht tijdens de warme zomermaanden, heerlijk koel blijven. De dakcoating is ook zeer goed bestand tegen stilstaand water en heeft een lange levensduur. Het is een waterdichte dakbedekking dat wordt bereikt door de siliconen die gemaakt worden van silicium, oftewel kiezel. Ook de UV-werende eigenschappen zijn optimaal. Wanneer u de witte coating gebruikt, is het verstandig om deze regelmatig schoon te maken om optimaal te kunnen blijven genieten van de reflectie. U moet voor het schoonmaken geen hogedrukreiniger gebruiken, maar ook geen agressieve schoonmaakmiddelen. Voordat u de dakcoating zelf aanbrengt, is het belangrijk dat u de voorschriften goed doorneemt om optimaal te kunnen blijven genieten van de nieuwe aangebrachte coating. Zo is bijvoorbeeld een dikte van 0,8 mm een vereiste. De droogtijd van de dakcoating is afhankelijk van de temperatuur, luchtvochtigheid en de wind. Normaal bedraagt de droogtijd ongeveer 4 uur. Voordat u de dakcoating gaat bestellen, is het belangrijk dat u uitrekent hoeveel u nodig heeft. Dit berekenen kunt u zelf doen, maar ook door de verkoper van het product.

Categorie├źn: Tips

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *