Gedreven door de grote technologische vooruitgang en de komst van supersnelle internetverbindingen, hebben velen van ons nu heel gemakkelijk toegang tot een groot aantal onderdelen van het huis waarin we leven.

Deze groeiende trend van het plaatsen van verschillende vormen van zogenaamde ‘smart soft- en hardware’ in huis, vertoont voorlopig ook nog geen stopteken. Je ziet het dan ook in heel veel verschillende vormen van ‘Internet der dingen’ gadgets voorbij komen, zoals via de smart-tv, thermostaat, koelkast en zelfs heel slimme deurbellen.

Je ecologische voetafdruk met zonnepanelen verminderen

Zelf aan duurzame elektriciteitsopwekking doen begint daarnaast ook aan kracht te winnen. Er is een groeiend aantal individuen dat zonnepanelen installeert in de hoop om zo hun elektriciteitsrekeningen en ecologische voetafdruk te verminderen.

Je kunt zelfs een warmtepomp verwarmingssysteem met deze zonnepanelen combineren. Op deze wijze zorg je er niet alleen voor dat jij aan al jouw verwarming en warm water behoeften voldoet, maar dat je tevens lekker milieuvriendelijk bezig bent.

Het plaatsen van zonnepanelen en een warmtepomp vertegenwoordigen één manier waarop er duurzame technologie in huizen geïntegreerd kan worden. Een andere voorbeeld is het plaatsen van een laadpaal thuis voor een elektrische auto.

Zonnepanelen en elektrische voertuigen: een droomhuwelijk!

Zonnepanelen gebruiken voor het opladen van auto’s is zeer zeker een slimme groene oplossing waarvan te verwachten is dat veel huishoudens in Nederland deze zullen toepassen. Sterker nog: zo’n oplaadsysteem voor een EV naast de woning zou de komende jaren zelfs een integraal onderdeel van de modern samenleving kunnen worden.

Want veel regeringen over de hele wereld willen de verkoop van diesel- en benzinevoertuigen afschaffen en consumenten aanmoedigen om elektrisch te gaan rijden. Het wordt zo ook verwacht dat in 2025 25% van alle auto’s in Nederland elektrisch zijn.

Slimme huizen en een slim elektriciteitssysteem

Al deze slimmere huizen met hun milieuvriendelijke oplossingen kunnen op de langere termijn zeker een forse besparing op jouw energierekening opleveren. Maar dit alles vergt wel het het een en ander van jouw elektrische connecties thuis en je meterkast.

In het geval van het opladen van jouw elektrisch voertuig mag dit stroomcircuit namelijk voor niets anders worden gebruikt dan opladen. Het moet alsmede een aardlekschakelaar bevatten. 

Je zou zonder meer wat extra groepen in je future proof moderne meterkast willen hebben. Al die  prachtige innovaties zoals een slimme verwarming en verlichting, plus elektrische deuren en gordijnen vergen per slot van rekening wel de juiste aanvoer van elektriciteit.

Een goede elektriciteitsvoorziening thuis is super belangrijk! Het laatste dat jij zou willen is immers dat jouw stroom uitvalt omdat je niet zo smart was bij de aanleg van alles.

Categorieën: Tips

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *