Bouwwerkzaamheden zijn gevaarlijk met een grote kans op ongevallen ter plaatse en meer gecompliceerde gezondheids- en veiligheidsrisico’s evenals gevaren buiten de bouwplaats. Dit is de reden waarom het kennen van de beste strategieën om de gevaren op de bouwplaats te verminderen. Dit zal jou en je bouwplaats helpen om het beste personeel te blijven werven. Letsel, schade of ziekten en geestelijke gezondheidsproblemen zijn slechts enkele van de grote negatieve gevolgen die bouwplaats beheerders en werkgevers moeten vermijden. Het wordt werkgevers aanbevolen om hun werknemers persoonlijke beschermingsmiddelen te verstrekken, zoals een veiligheidshelm en andere beschermende kleding.

Belang van persoonlijke beschermingsmiddelen

Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn essentieel in elke sector, maar het is vooral cruciaal in de bouw vanwege de talrijke gevaren. Bouwbedrijven moeten garanderen dat hun personeel over de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) beschikt en het gebruik ervan afdwingen. Denk bijvoorbeeld aan werkschoenen met lek- en slip vaste zolen voor bouwvakkers. Werknemers kunnen zo voorkomen dat hun tenen bekneld raken bij het werken door vallende voorwerpen en zware machines. Werk gerelateerde huidbeschadigingen komen net zo vaak voor als huidkanker. Daarom is het dragen van handschoenen zo belangrijk voor de bescherming van de huid om gevaren die verband houden met chemicaliën of elektrische handelingen te minimaliseren. Werknemers moeten altijd een veiligheidshelm van bedrijven zoals safetypro dragen wanneer er een risico bestaat op hoofdletsel, bijvoorbeeld door vallende materialen.

Tips bij het werken op hoogte

Planning is essentieel bij grote bouwprojecten, zoals het werken aan een hoogbouw. Naleving van veiligheidsvoorschriften moet altijd een topprioriteit zijn en de verplichte veiligheidsprocedures moeten altijd worden geïmplementeerd om het risico op een ongeluk te minimaliseren. Bouwvakkers moeten hiervoor veiligheidstrainingen krijgen om te garanderen dat procedures worden gevolgd. Werknemers moeten ook op de hoogte zijn van manieren om dergelijke voorvallen te voorkomen. Dit kan worden bereikt door middel van een duidelijk beleidshandboek waarin belangrijke informatie wordt beschreven, evenals de procedures en trainingen. Het is uiteindelijk aan de werkgever (of degenen die de leiding hebben) om ervoor te zorgen dat alle werknemers en contractanten de veiligheidsprotocollen volgen om de veiligheid op de werkplek te bevorderen.

Categorieën: Tips

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *