Het hebben van een eigen pand is voor veel ondernemingen van levensbelang. Dit is namelijk de plek waar alle medewerkers van de onderneming de werkzaamheden dienen uit te voeren. Nu zitten de meeste ondernemingen in een huurpand, maar het kan ook voorkomen dat een onderneming overgaat tot de koop van een pand. Het pand komt dan op de balans van de onderneming te staan en wordt gezien als onroerend goed. Je kunt ervoor kiezen om een bestaand pand te kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om een pand voor jouw onderneming te laten bouwen. Als dit laatste het geval is, dan ben je enorm vrij in de inrichting van het pand. Toch zijn er ook tal van zaken waar je in de bouw zeker rekening mee moet houden. Benieuwd welke zaken dit zijn? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je hier namelijk meer over!

Watertoevoer

Dat het pand een watertoevoer moet hebben, dat spreekt natuurlijk voor zich. Wat veel ondernemers echter vergeten is dat een deel van de watertoevoer ook toegankelijk moet zijn voor periodieke controles. Legionella is anno 2022 helaas nog steeds een veelvoorkomend probleem. Pandeigenaren dienen dan ook een legionella beheersplan op te stellen. In dit legionella beheersplan wordt beschreven hoe de waterkwaliteit in het pand gemeten kan worden. Om dit überhaupt te kunnen doen dient de watertoevoer natuurlijk wel toegankelijk te zijn voor meetapparatuur. Houd hier dan ook rekening mee tijdens het ontwerp en de bouw van het pand.

Basisvereisten die vaak vergeten worden

Om een goede werksfeer in een pand te creëren dient het pand aan verschillende basisvereisten voldoen. Denk hierbij aan praktische zaken als deuren die naar de juiste kant opengaan en ramen die op de juiste hoogte gemonteerd worden. Hier moet je met name rekening mee houden als het kantoorpand andere vereisten heeft dan een reguliere woning. In een kantoorpand dienen de ramen namelijk op een andere hoogte geplaatst te worden dan in een normale woning. Je kunt dus niet zomaar alle basisgegevens van de bouw van je eigen woning overnemen om je eigen kantoorpand te bouwen!

Categorieën: Tips

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *