Iedereen wil de ruimte in het magazijn optimaal gebruiken. Op die manier kan niet alleen alles verwerkt worden, maar is het magazijn ook een stuk overzichtelijker. Dit is handig voor de werknemers, want zo kunnen zij vlug aan de slag zonder nog te moeten zoeken naar het juiste product in een overvol magazijn.

Hoe maak je je magazijn zo overzichtelijk mogelijk?

Om een magazijn zo overzichtelijk mogelijk te maken, is het natuurlijk belangrijk om te weten wat je precieze voorraad is. Wordt dit al goed bijgehouden of is het noodzaak om alles een keer goed te tellen? Voordat je aan een verbouwing van het magazijn begint zou ik zeker aanraden om toch een keer de belangrijkste dingen uit je voorraad opnieuw te tellen en te controleren of alles nog klopt. Er zijn verschillende mogelijkheden om een magazijn nog ruimer in te richten. Een voorbeeld hiervan is een verdiepingsvloer. Een verdiepingsvloer is een soort van nieuwe verdieping tussen de vloer en het plafond van je magazijn. Erg handig om extra spullen op kwijt te kunnen die je niet snel nodig hebt. Daarnaast is een optie om je magazijn overzichtelijk te houden een palletstelling. Dit is een stelling die veel ruimte geeft en een goed overzicht biedt. Heb je nou een enorm groot magazijn, dan kun je bijvoorbeeld per categorie of per product een kaartje hangen, zodat jouw medewerkers weten dat zij in die rij moeten zoeken naar het juiste product.

Ruim op

Bij vrijwel elk bedrijf is het vanzelfsprekend dat er spullen blijven liggen in een magazijn die onnodig zijn. Als er wordt gezorgd dat die spullen verdwijnen dan geeft het ook al een beetje meer overzicht. Daarnaast doen sommige bedrijven hun eigen opslag ook verwerken in het magazijn. Denk hierbij aan koffie, thee, nieuwe borden, etc. Als het bedrijf bij de kantine een extra ruimte kan maken of vinden dan kunnen die producten daar heen, wat ook al een beter overzicht geeft en ook dat is handiger voor iedereen!

Categorieën: Tips

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *