Is het behang geel gekleurd, of staan er meer pannen onder het dak dan dat er op liggen? Dan is het dak zoals u waarschijnlijk wel kon bedenken, lek. Maar niet getreurd, met millennia van het bouwen van daken heeft de mens goede manieren gevonden om de gaten in het dak weer te sluiten. Wij helpen graag een handje mee.

Inspectie
U huurt simpelweg een dakinspecteur in om zich te richten op lekkage detectie en deze zal langs komen met allerlei apparatuur om het lek op te sporen en kan vervolgens advies geven over het repareren. In de meeste gevallen is de dakinspecteur ook ervaren in het repareren van uw dak. Op deze manier is er voor het advies, en indien nodig, reparatie dezelfde persoon. Dit maakt het ook gemakkelijker en zorgt ervoor dat binnen de kortste keren het dak weer als goed als nieuw is.

Reparaties
Van belang is dat je bij een lek zo snel mogelijk hulp inschakelt. Als je dit niet doet dan zal er nog veel vocht in het dak komen en dit kan grote schade aanrichten. Vaak is een dak opgebouwd uit hout en als dat lange tijd erg vochtig is, dan zal het gaan rotten. Als de constructie van het dak helemaal rot wordt dan moet op ten duur het hele dak worden vervangen en dat kost heel veel meer dan het repareren van een enkel lek wat natuurlijk erg zonde is.

Onderhoud
Als het dak het water nog prima tegen weet te houden kan het toch ook goed zijn om zo nu en dan iemand het dak te laten inspecteren. Op die manier kan je beginnende lekken in het op tijd opsporen en zo grotere schade voorkomen. Deze adviezen zijn meestal vrijblijvend en als je dus denkt dat een inspecteur in eigen belang handelt kan je altijd nog een andere expert om een second opinion vragen. Door dit soort inspecties regelmatig te laten doen zal je een lek nog kunnen spotten voordat je er iets van merkt door druppels die op de grond komen of door behang dat een metamorfose ondergaat waarbij het van stralend wit naar geel verandert. 

Het is dus erg belangrijk dat je op tijd je dak laat controleren en indien nodig repareren zodat er geen onnodige hoge kosten worden gemaakt. De dakinspecteur neemt alle dakzorgen uit handen en zorgt ervoor dat je dak naar wens werkt en de warmte binnen houdt.

Categorieën: Tips

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *