Het is heel normaal om jouw huis en tuin als twee afzonderlijke entiteiten met een strikte grens hiertussen te zien. Maar door de binnen- en buitenruimtes met elkaar te verbinden, kan een interieur een stuk groter lijken.

Als je dit goed aanpakt, dan heb je veel meer kans om je dagen met de deuren open door te brengen, genietend van veel daglicht en frisse lucht. En het uitvoeren van deze slimme truc hoeft soms niet eens een grote uitgave te betekenen.

De grens tussen binnen- en buitenruimtes vervagen

Voor een vrij bescheiden bedrag kunnen specifieke decoratieve keuzes de grens tussen de binnen- en buitenruimtes namelijk met veel succes doen vervagen. Eén van de meest populaire items bij een renovatie of zelf gebouwde overkapping is voor veel huisbezitters het vergroten van het natuurlijke licht in een huis. Plus tegelijkertijd het beste uit de ambiance van de tuin te halen.

Grote ramen en terrasdeuren

Het introduceren van grote ramen om een bepaald uitzicht te kunnen benadrukken klinkt hierbij wellicht als een voor de hand liggend idee. Maar dat is slechts één van de mogelijkheden om het buitenleven van binnenuit te omarmen.

Je zou bijvoorbeeld aan nieuwe terrasdeuren kunnen denken om een fijnere toegang tot jouw tuin te krijgen. Of een balkon aan de hoofdslaapkamer toevoegen. Spiegelende of doorlopende materialen voor zowel binnen als buiten, zoals vloeren of wandbekleding, kunnen evenzo een heel naadloze overgang tussen de beide ruimtes creëren.

Een serre, veranda of een glazen ‘muur’

Een serre is daarnaast een traditionele manier om een huis met de tuin te verbinden. Maar ook het toevoegen van een een overdekte ruimte, zoals een veranda of loggia, is een manier om meer continuïteit te creëren.

De allernieuwste ‘must-have’ in de luxueuze woningen van vandaag is een muur van beglazing die volledig ‘verwijderd kan worden’ om zo een kamer compleet voor de zomer te openen. Glazen vouwdeuren van groot formaat zullen zo wel heel snel de grenzen tussen binnen en buiten vervagen.

Je bezit beschermen

Zorg er bij al deze fraaie mogelijkheden natuurlijk ook voor dat wat je allemaal gecreëerd hebt, ook prima beschermd is om het zo zo aantrekkelijk mogelijk te houden. Uitwerpselen van vogels op een balkon of terras zullen per slot van rekening vervelende vlekken veroorzaken. Die uiteindelijk het tuinmeubilair en bepaalde onderdelen van een huis kunnen beschadigen. Duivenpinnen kunnen een ideale oplossing zijn om dit probleem tegen te gaan.

Het hele jaar door een outdoor leven

Als laatste is er te melden dat er absoluut niets boven buiten zitten gaat, waarbij je gerieflijk in de zon kunt ontspannen terwijl je van de frisse lucht geniet. Helaas kunnen wij in ons kikkerlandje hier niet het hele jaar door van genieten. 

Dit hoeft echter niet zo te zijn. Want met een paar grote of kleine aanpassingen aan je huis, zijn er allerlei manieren om de natuur naar je binnenleefruimte te brengen. Om zo indoor heel fijn het hele jaar door ultiem van het outdoor leven te genieten.

 

Categorieën: Tips

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *