Heb je al tijden het gevoel dat je iets anders wil? Ben je hierbij op zoek naar een ander beroep en ben je tot de conclusie gekomen dat omscholen de beste optie is? En denk je hierbij aan omscholing in de techniek? Dan is dit natuurlijk een ongelooflijk spannende stap. Zeker wanneer je helemaal geen technische ervaring hebt. Is dit het dan wel waard? Is het echt wel zo verstandig om voor een omscholing in de techniek te kiezen? Wat is de meerwaarde? In dit artikel vertellen we je alles over de voordelen van omscholing in de techniek.

Wat is omscholen?

Met omscholen worden volwassenen bedoeld die na een eerdere loopbaan plotseling een geheel andere richting op willen gaan. Denk bijvoorbeeld aan een boekhouder die plotseling de opleiding elektrotechniek wil doen. Dit klinkt misschien vreemd, maar kan in veel gevallen echt de juiste keuze zijn. Door om te scholen, kan je precies hetgeen doen waar je hart ligt. Ook wanneer je hier pas op je veertigste achter lijkt te komen.

Er zijn veel scholen waar je terecht kunt voor een omscholingstraject. Goed voorbeeld is Strevon. Zij bieden omscholingstrajecten in de techniek aan voor iedereen die dit ambieert. Dus ook voor mensen die helemaal geen technische achtergrond hebben. Door een combinatie van werken en leren wordt snel de juiste kennis vergaard en hoeft men geen groot verlies van inkomen te lijden tijdens het omscholen. Sterker nog: vanaf dag 1 ontvang je salaris, wanneer je een omscholingstraject van Strevon volgt. Dit maakt het voor volwassenen aantrekkelijker om zich te laten omscholen.

In de techniek is veelal baangarantie

Een van de grootste voordelen van omscholen in de techniek is dat je over bijna 100% baangarantie beschikt. Het is dus vrijwel zeker dat je na het afronden van een loodgietersopleiding of de opleiding voor rolluiken monteur direct aan de slag kan. Er is tegenwoordig simpelweg een tekort aan mensen die goed met hun handen kunnen werken. Hierdoor liggen de vacatures voor het oprapen. Ben je dus op zoek naar een sector waar eigenlijk altijd wel banen te vinden zijn? Dan is je laten omscholen tot een baan in de technische sector zeker een goed idee.

Meer mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen

Nog een groot voordeel van de technische sector is dat je eigenlijk nooit uitgeleerd bent. Door de jaren heen is er ongelooflijk veel veranderd. Dat zal ook de komende jaren zo zijn. Daarom moet je jezelf blijven ontwikkelen om mee te gaan met de tijd. Dat maakt het beroep erg leuk en afwisselend.

Werk waar jij blij van wordt

Je zal niet de eerste zijn die ooit een sector is ingeslagen waar hij niet gelukkiger van werd. Vaak door druk uit de omgeving of omdat je simpelweg niet wist wat je precies wilde op 16-jarige leeftijd. Dit betekent echter niet dat je hierdoor je hele leven vastzit aan iets waar je niet van geniet. Als jij een opleiding in de techniek ambieert, dan staat niets je in de weg om dit te laten. De banen liggen voor het oprapen, de opleidingen zijn snel en zorgen ervoor dat je gewoon een redelijk salaris blijft behouden en – belangrijker nog – je doet werk waar jij gelukkig van wordt. 

Categorieën: Tips

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *