Als het gaat om het bouwen van commerciële gebouwen of je eigen woonhuis, dan kan het soms een uitdaging zijn om een perfecte toegang tot het bouwen in de hoogte te krijgen. Met behulp van steigers wordt het echter een stuk gemakkelijker om vanaf een (grote) hoogte te werken.

De voordelen van steigers

Er zijn veel redenen op te noemen waarom steigers belangrijk in de bouwsector zijn. Hieronder hebben we de belangrijkste redenen opgesomd waarom het zeer slim is om steigers voor jouw bouwproject te gebruiken.

Veiligheid

Het werken in de bouw brengt per slot van rekening allerlei veiligheidsrisico’s met zich mee en vooral het werken op hoogte kan gevaarlijk zijn. Steigers, die soms met additionele netten en hekwerken uitgevoerd worden, kunnen de bouwvakkers tegen valpartijen beschermen.

Ze kunnen daarnaast ook los afval opvangen dat van de bovenste verdiepingen van de constructie naar beneden kan vallen. Daardoor zal de werkomgeving daaronder ook een stuk veiliger blijven.

Toegankelijkheid

Steigers en sterke steigerbuizen bieden de bouwers ook een veilige toegang tot de delen van het gebouw waaraan ze werken. Door het plaatsen van steigers kunnen de werknemers eenvoudig de gebieden bereiken die anders moeilijk te bereiken zijn.

Het maakt het werken op hoogte een stuk flexibeler en het helpt verder enorm om het werk gedaan te krijgen. Steigers zijn alsmede eenvoudig te bouwen en belemmeren bijvoorbeeld de toegang tot een weg niet, omdat ze simpel rond de omtrek van de gebouwen geplaatst kunnen worden. Afhankelijk van de grootte van de steiger kunnen de voetgangers op de trottoirs eronder evenzo nog toegang hebben.

Werkpositie

Steigers stellen de personen die in de bouw werken niet alleen in staat om veel grotere hoogten te bereiken, maar het biedt ook een betere positie om aan muren, plafonds, buitenruimtes en ramen te werken.

De steigerbuisgroothandel biedt met hun robuuste steigerbuizen immers een bijzondere stevige en solide constructie aan. Daardoor zullen er veel minder risico’s zijn dan bij bijvoorbeeld het gebruik van een trap of ladder. Dankzij de stevige houvast voor de arbeiders, helpt het hen namelijk om zichzelf in veel meer verschillende posities te balanceren.

Efficiëntie

Het werken op een veilig platform geeft de bouwvakkers de gemoedsrust van de veiligheid waarmee ze al hun taken uit kunnen voeren. Dit verbetert heel aangenaam de algehele efficiëntie van het werk dat voltooid moet worden.

De structuur van het monteren en demonteren van de steigers met hun sterke steigerbuizen is evenzo eenvoudig. Dit bespaart veel tijd en maakt het bouwproces tevens sneller. Het is bovendien een langdurige en duurzame oplossing. Een structuur van steigers en de de onderdelen van zo’n steiger gaan lang mee. 

Let op de lading

Het is wel essentieel om op de hoogte te zijn van de lading van een steiger. Dit aangezien de belasting door het achterlaten van diverse bouwmaterialen op de steiger een gevaarlijk resultaat kan hebben. Het kan er namelijk als gevolg van een overbelasting van af vallen.

Kwaliteit en montage

Het is van vitaal belang om de kwaliteit van de steiger te onderzoeken voordat jij deze in gebruik neemt. Zorg er daarnaast voor dat je absoluut geen platforms gebruikt die beschadigd of verzwakt zijn. Je moet verder natuurlijk ook de juiste instructies volgen om een constructie van steigers correct te bouwen.

Conclusie

In het kort valt er over het gebruik van een steiger te melden dat hoewel het een heel bruikbare optie is, het altijd zeer belangrijk is om de veiligheids- en beveiligingsissues ervan te onthouden. Het gebruik van een steiger moet met zorg wordt toegepast. Het blijft te allen tijde één van de voornaamste hulpmiddelen in de bouwsector die het leven van de bouwers een flink stuk veiliger, makkelijker en efficiënter maken.

Categorieën: Tips

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *