Installatiematerialen worden veel gebruikt voor het installeren van allerlei verschillende dingen. In dit stuk wordt uitgelegd waarvoor installatiematerialen allemaal gebruikt worden, en welke materialen er zijn. Klik hier voor een ruime selectie installatiematerialen.

Het gebruiken van installatiematerialen

Installatiematerialen worden gebruikt voor een grote verscheidenheid aan zaken. Als er iets geïnstalleerd moet worden, is er bijvoorbeeld altijd elektriciteit nodig. Installatiemateriaal is eigenlijk alles wat je nodig hebt om de installatie van een bepaald netwerk of product compleet te maken. Denk daarbij aan stekkermateriaal, kabeldoorvoer, maar ook zaken als inbouwdozen en opbouwdozen en toebehoren, en installatiebuizen, zekeringen en aardingsmateriaal. Alles wat je maar nodig kunt hebben om iets te installeren, is te vinden onder installatiematerialen.

Hiervoor heb je installatiematerialen nodig

Installatiematerialen zijn nodig voor veel verschillende toepassingen. Als er iets wordt gebouwd bijvoorbeeld, moet elektriciteit worden geïnstalleerd, internet en een heleboel andere zaken. Of dat nu gaat om een kantoor of ander professioneel gebouw, of een schuur, installatiematerialen zijn altijd nodig. Met name voor het aanleggen van een elektriciteitsnetwerk zijn deze materialen simpelweg altijd nodig. Bij websites zoals Yessspro is een ruim assortiment installatiematerialen te vinden voor alle verschillende toepassingen.

De regels voor het aanleggen van elektra

Als u van plan bent om ergens elektra aan te leggen, bijvoorbeeld in een schuur of aanbouw, zijn er aantal zaken waar u op moet letten. Om te beginnen heeft u natuurlijk de juiste installatiematerialen nodig. Er zijn daarnaast een aantal regels. Ten eerste is het belangrijk om apparaten gelijkmatig over de verschillende groepen te verdelen. Een afwasmachine, oven en boiler of cv-ketel bijvoorbeeld, heeft zijn eigen groep nodig. Het vermogen van meerdere apparaten in een huishouden op 1 groep, mag nooit boven de 3680 watt uitkomen.

Vind de juiste kabels bij Yessspro

De juiste kabels gebruiken is heel belangrijk. Als u elektra aanlegt, zorg ervoor dat u alleen de juiste elektradraad gebruikt en deze ook op de juiste manier kleurt: bruin voor aanvoer van stroom, blauw voor afvoer. Zwart gebruikt u voor de aanvoer van stroom van een schakelaar naar lichtpunt, en geel en groen zorgen voor aarding en het afvoeren van spanning.

Het aarden van stopcontacten is essentieel

Het aarden van stopcontacten is een stap die u niet moet overslaan. Dat is een wettelijke verplichting. Dat wil zeggen: sluit de stopcontacten aan met op zijn minst 3 draadjes: blauw, bruin en groen/geel, en plaats in de groepenkast een aardlekschakelaar. Zo zorgt u dat u op een veilige wijze elektra aanlegt in of rond uw woning of ander gebouw.

Categorieën: Tips

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *