Om je installatie te mogen bouwen, moet er eerst aan verschillende eisen voldaan worden. Een NEN 1010 inspectie zal je doorlopen voordat je begint aan de bouw van je installatie. Hier wordt dan al gekeken naar het ontwerp van je bouwproject en of deze aan de normen voldoet. In principe wordt er dus gekeken naar de veiligheidsbepalingen die zijn opgesteld en of deze allemaal door jou gevolgd worden.

Waarom is de inspectie zo belangrijk?

De regels die bij een NEN 1010 gecheckt worden zijn opgesteld om de installatie zo veilig en duurzaam mogelijk te laten opereren. Er zijn verschillende onderzoeken aan te pas gekomen om de beste regels op te stellen om zekerheid te garanderen. Door de regels goed op te volgen, krijg je ook meer aandacht voor de zorgvuldige elektrotechniek. Als het gaat om mensenlevens is het natuurlijk zeer van belang om alles volgens de regels zo goed mogelijk te laten installeren.

Naast de veiligheid van de werknemers in de installatie, is de NEN 1010 inspectie ook niet onbelangrijk voor de verduurzaamheid van je bouwproject. De regels waar je aan moet voldoen zijn ook opgesteld met de natuur in gedachte. Vaak zorgen dit soort regels al voor efficiëntere omstandigheden en die zorgen onbedoeld ook weer voor minder belasting op de natuur. Een mooi bijkomend verschijnsel dus!

Goed omgaan met het bedrijf

De regels van de inspectie opvolgen heeft ook als voordeel dat je waarschijnlijk meer gaat letten op de zorgvuldige elektrotechniek. Dit kan ook als perfectionistisch gezien worden, maar regeltjes precies opvolgen kan in bepaalde werkvelden als onmisbaar worden verklaard. Zo ook in de elektrotechniek. Het werken met techniek kan zwaar zijn, goede focus is dus belangrijk om goed werk te leveren.

Een veilige en duurzame werkplek begint dus met een goede voorbereiding. Door alle tips van de inspectie te volgen en zorgvuldige elektrotechniek hoog in het vaandel te houden creëer je de juiste omstandigheden voor een geslaagde installatie.

Categorieën: Tips

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *