Kiezen voor een dakkapel is kiezen voor een ruime extra kamer. Een zolder is smal en donker, maar zodra dat daar een dakkapel op staat is het ineens een ruime lichte kamer. Maar wat is wijsheid, de dakkapel laten bouwen of zelf bouwen?

Eerst spieken in de wijk

Een veelgestelde vraag is of je een dakkapel zonder vergunning kan plaatsen. De remedie hierin is rondkijken in de wijk. Misschien staan alle dakkapellen aan de achterzijde van de woning? Mocht dat zo zijn, ga er dan maar vanuit dat het zo zonder vergunning mag, want niemand heeft zin om vierhonderd euro leges te betalen.

Kijk ook gelijk hoe de dakkapellen staan. Misschien allemaal een meter van de buren af, een halve meter boven de dakgoot en een meter onder het nok? Als je daar bij aansluit, dan komt jouw woonbeleving zonder extra kosten voor een vergunning dichterbij.

Enkele tips

Misschien heb je online al naar dakkapellen gekeken? Het aanbod is gigantisch groot, en als je de specificaties leest dan heb je geen zin meer om zelf te bouwen. Denk aan termen zoals, kunststof en daardoor onderhoudsvrij voorzien van isolerend HR ++ glas en in één dag geplaatst.

Wat dan overblijft als doe-het-zelf klusje is van de zolder weer echt een kamertje maken door het af te timmeren, en met mooie vloerbedekking. Het is misschien de beste oplossing om je huis ruimer te maken.

Je kiest voor een fabrieksdakkapel, professionele timmerlieden maken een gat in het dak, later komt een vrachtwagen met een kraan voor het plaatsen van de dakkapel, en de timmerlieden maken dezelfde dag het dak weer dicht.

De rest is dan aan jou. Hierin wel de tip, als het gat in het dak zit, om dan je materiaal om af te timmeren op zolder te leggen, want buitenom gaat makkelijker dan via de trap. Wees bij zolders aftimmeren nooit zuinig met isolatiemateriaal.

Let op de kosten op de lange termijn

Je woonbeleving vergroten met een zelfgemaakte dakkapel zal wel kunnen, maar dan heb je een houten uitbouw wat je moet onderhouden.

Aangezien kunststof bouwmaterialen de toekomst hebben, het is duurzaam onderhoudsvrij en daardoor beter voor het milieu, is het beter om niet zelf een dakkapel te maken. Kunststof is voordeel op de lange termijn, en aangezien een huis een duurzaam product is, is dat belangrijk.

Categorieën: Tips

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *