Zelf een keuken maken. Onmogelijk? Of toch niet? Voor de meeste mensen is het vanzelfsprekend om een kant-en-klare keuken in de winkel te kopen. We hoeven je echter niet te vertellen hoe prijzig dat kan zijn. Dit terwijl een beetje handige doe-het-zelver wellicht zelf ook erg ver komt bij het bouwen van een keuken. En dan hoef je enkel zelf de materialen te kopen. Dit kan mogelijk dan ook een goede manier zijn om veel geld te besparen. Het kost wel heel wat tijd en is niet voor weggelegd voor mensen die nog nooit een stuk gereedschap hebben vastgehouden. Maar zij die het proberen en doorzetten, zullen zien dat al dat werk absoluut de moeite waard is!

Speel jij ook met het idee om zelf een keuken te maken? Maar heb je geen idee waar je aan moet denken? Maak dan gebruik van de volgende tips. Zo helpen we je alvast een beetje op weg.

Maak een boodschappenlijstje

Voordat je kunt gaan beginnen is het eerst belangrijk om precies te weten wat je wilt doen én wat je hiervoor nodig hebt. Je kunt niet starten als je niet alles in huis hebt. Het laatste wat je wilt is dat je op ieder klusmoment weer de deur uit moet om nieuwe materialen te kopen. Zo loopt deze enorme klus alleen maar meer vertraging op. Zoek daarom van tevoren goed uit welke spullen je allemaal nodig hebt en welk gereedschap handig kan zijn. Denk hierbij ook aan dingen waar je misschien niet direct aan denkt. Zoals het gebruik van gasveren in de keukenkastjes. Ook deze kleine materialen zijn van essentieel belang om jouw droomkeuken te realiseren.

Doe daarom goed research en maak allereerst een boodschappenlijstje voordat je aan de slag gaat. Zo bespaar je jezelf heel wat extra tijd en frustratie.

Plattegrond maken

Ook een plattegrond mag niet ontbreken voordat je begint. Teken precies de maten in waarmee gewerkt moet worden. Denk ook aan de water- en eventuele gasleidingen. Op die manier weet je precies waar alles moet komen te staan, hoeveel materialen je nodig hebt en hoeveel speling je hebt. Begin altijd met het maken van een schets. Zo kan je nog enkele aanpassingen verrichten zonder dat je direct een complete plattegrond weg kunt gooien. Pas wanneer je echt tevreden bent, teken je alles op schaal in. Zo beschik je alvast over de eerste ‘routebeschrijving’ op weg naar succes.

Vraag advies aan een keukenspecialist

Wist je dat je bij veel keukenspeciaalzaken gratis een offerte op kunt vragen? Hierbij deel je alvast de plattegrond van de door jou gewenste keuken. Vervolgens zullen zij met een advies komen hoe deze geplaatst zou kunnen worden. Meestal worden hierbij ook al maten en dieptes gegeven. Hoewel je de keuken dus zelf wilt bouwen, kun je wel alvast heel veel doen met de (gratis!) adviezen die hier worden gegeven. Zeker de moeite waard dus om hier eens een praatje te maken en het advies te gebruiken in je eigen ontwerp. 

Categorieën: Tips

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *