Op steeds meer plaatsen krijgen industriële panden een nieuwe bestemming. Dit gebeurt in Amsterdam-Noord maar je vindt het terug op steeds meer plaatsen. Ook Eindhoven in Strijp-S met de Philips fabrieken en in Hilversum met het H-park aan de Oude Amersfoortseweg worden oude fabrieken omgetoverd naar plaatsen om te werken en te wonen. Zo wordt de industriële stijl een nieuwe trendsetter. 

Deze stijl is ook vertaald naar een nieuwe inrichting van je woning of je werkplek. Zo creëer je een eigen stoere uitstraling die zich specifiek richt op functionaliteit. De inrichting hoeft niet duur te zijn om toch een sprankelende uitstraling te krijgen. Hier krijg je tips hoe je dit aan kunt pakken.

Welke materialen kun je gebruiken

Bij deze stijl wordt gebruik van ruwe en robuuste materialen. Veel onderdelen die voorheen weggewerkt werden in de muur, achter gipsplaten of boven verlaagde plafond worden nu juist openlijk getoond. Denk hierbij aan buizen voor de leidingen maar ook een bakstenen muur of een betonnen vloer. Voor een industriële uitstraling gebruik je robuuste materialen zoals beton, metaal en hout. Je kunt deze materialen prima mixen met elkaar. 

Industriële look in je interieur

Heb je echter al een bestaand huis dan zul je op een subtielere manier te werk moeten gaan. Je kunt dan op een creatieve manier gaan denken hoe je dit aanpakt. Hierbij is het leuk om van allerlei meubels, kasten en rekken echte eyecatchers te maken in een industriële look. Dit kan je doen door bijvoorbeeld met steigerbuizen aan de slag te gaan. Met een heel arsenaal aan buizen, hoeken en verbindingen kun je op een hele creatieve manier een of meerdere prachtige elementen ontwerpen. 

8 Ideeën om aan de slag te gaan 

De mogelijkheden om steigerbuizen te gebruiken in je interieur zijn onbeperkt. Laat je creativiteit zijn gang gaan en zoek op internet naar allerlei mogelijkheden om je eigen doe-het-zelf project te maken. 

Je kunt bijvoorbeeld denken aan: 

  1. de ontvangsthal: kijk hier naar de kapstokken, de verlichting en een gangkast.
  2. de keuken: ontwerp een keukentafel of de keukenkasten
  3. de huiskamer: denk hier aan een bank, stoelen, tafel en kasten.
  4. de badkamer: begin met een badkamermeubel of muurkastjes
  5. de slaapkamer: maak nieuwe kledingkasten
  6. studeerkamer: ontwerp je eigen bureau 
  7. fitnessruimte: maak je eigen gym voor thuis 
  8. de tuin: denk aan een loungeset, een buitenkeuken of een tuinset.  

In de steigerbuisgroothandel kun jij je eigen bouwpakket samenstellen zodat het precies past bij jouw ontwerp en een simpele en mooie uitstraling heeft in jouw huis. Zo maak je van jouw idee een fantastisch project waar je mee aan de gang kan gaan. Je zal na voltooiing met enorm trots je vrienden uitnodigen in je woning.

Categorieën: Tips

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *