Ga je binnenkort je badkamer laten verbouwen? Een compleet nieuwe keuken in je woning plaatsen? Of ga je wellicht een complete ruimte in je huis van een make-over voorzien? Ongeacht welke ruimte je precies gaat verbouwen, kom je al snel met het nodige puin te zitten.

 

Een terechte vraag hierbij is hoe je dit puin het beste af kunt voeren. Bij het puin afvoeren moet je je sowieso aan enkele regels houden; zo is het niet toegestaan om puin in de vrije natuur achter te laten. Klinkt heel logisch, maar spijtig genoeg gebeurt dit toch nog met enige regelmaat.

 

Voor het afvoeren van puin heb je gelukkig meerdere mogelijkheden. Eén van de mogelijkheden is dat je zelf een grote aanhangwagen huurt. Koppel deze aanhangwagen aan je auto, vul ‘m met het puinafval en rijd naar de gemeentewerf toe. Op de gemeentewerf kun je vervolgens het puinafval achterlaten. Dit klinkt op zich interessant, maar vraagt wel om het nodige werk. Zo moet je zelf het puinafval tillen en bij de gemeentewerf op de juiste plek loodsen.

 

Een afvalcontainer huren

Gelukkig is er een veel betere optie: een container huren. Deze container huur je voor een bepaalde periode; vanaf de start van je verbouwing tot aan het einde van je verbouwing. Als je verbouwing bijvoorbeeld op 1 augustus start, krijg je op 1 augustus de container bij je thuis geleverd. Deze container wordt vervolgens door de verhuurder op een handige plek neergezet.

Op deze plek staat de container niet in de weg. Niet voor jou, maar ook niet voor je buren bijvoorbeeld. Vervolgens kun je in deze container al het puin neerleggen dat tijdens de verbouwing ontstaat.

Zit de verbouwing erop? Of zit de afvalcontainer al helemaal vol? Dan komt de verhuurder deze container weer bij je ophalen. Je hebt hier zelf geen omkijken naar, aangezien de verhuurder dit allemaal voor je uit handen neemt. De container wordt op de vrachtwagen gehesen, waarna het puin voor je afgevoerd wordt. Dat klinkt nog eens zorgeloos, niet waar?

Bij het huren van een container geniet je van meerdere voordelen:

  • Je hebt zelf geen omkijken naar het afvoeren van het puin. Dit wordt allemaal voor je gedaan;
  • Je hebt de keuze uit meerdere containers. Ongeacht wat voor verbouwing er plaats gaat vinden, kun je voor een container kiezen die ruim genoeg is;
  • Je hebt geen omkijken naar de levering van de container. Het enige wat je hoeft te doen is een afspraak te maken met de bezorger van de container. De container wordt vervolgens voor je op de juiste plek neergezet;
  • Het is betaalbaar. Het huren van een dergelijke afvalcontainer is tegenwoordig absoluut betaalbaar te noemen.
Categorieën: Tips

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *